Facebook Silme ve Kapatma

Facebook Silme ve Kapatma

by phantaso Şubat 21, 2020

Sosyal medya denildiğinde herkesin aklına Facebook, Twitter ya da Instagram gelmektedir. Son zamanlarda gelen güncelleştirmeler ile beraber LinkEdin platformunun da sosyal medya kategorisine alınmasına dahi karar verildi. Sosyal medya kullanan kişiler, belirli bir süreden sonra bu dünyadan ayrılmak istemektedirler. Sosyal medya çoğu kişiye sahte bir dünya, yalan arkadaşlıkların olduğu yer gibi görünmektedir. Web Tasarımcı olarak bu yazımız içerisinde Facebok Silme ve Kapatma hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Sosyal medya yönetim hizmeti vermemizden dolayı bu tür konulara oldukça hakimiz. Sosyal mecra eninde sonunda bir şekilde karşımıza çıkıyor. Gün içerisinde bizlere eğlenceli vakitler geçiren bu ortamlardan tamamen, kalıcı bir şekilde uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Facebook, kullanıcılarına hem hesaplarını kısa süreliğine dondurma hem de kalıcı olarak kapatma ve silme hakkı tanımaktadır. Facebook ile ilgili hazırladığımız bu yazı içerisinde hesap silme işlemi öncesinde dikkat etmeniz gereken hususlar hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağız.

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Facebook Silme ve Kapatma

Facebook Silme ve Kapatma

Facebook Silme ve Kapatma işleminden önce bilmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor. Hesabınızı kalıcı ve tamamen sildiğinizde hesabınıza tanımlı olan tüm sayfa ve grupların da silineceğini bilmeniz gerekiyor. Eğer ilgili sayfa ve gruplarda başka yöneticiler varsa sayfa ve grupları kurtarabilmek mümkündür. Hesap silme işleminden önce bilmeniz gerekiyor ki yaptığınız işlemin asla geri dönüşü bulunmuyor. Silinen bir hesabın tekrardan aktifleştirilmesi asla mümkün değildir.

Geçmişte mesajlaşmalar Facebook üzerinden yapılıyordu. Bu nedenle hesabını silen kişilerin gönderdiği mesajlarda sistemden siliniyordu. Oysa; Facebook Messenger sistemini hayata geçirerek bambaşka bir mesajlaşma sistemi hayata geçirdi. Messenger sistemi sayesinde hesabınızı silseniz bile arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajların saklandığını görebilirsiniz. Hesabınızı sildikten sonra bile bazı veriler siz farkından olmasanız bile saklanmaya devam eder.

Instagram, Facebook gibi platformlarda hesabınızı sildikten sonra artık adınıza dair hiçbir verinin diğer kullanıcılar tarafından görüntülenmediğini bilmelisiniz. Arama sonuçlarında görünmeyecek, fotoğraf ve videolarınız tamamen kaldırılacaktır. Tüm verilerin sistem içerisinden silinmesinin bir hayli zaman alabilir. Bu süreç tamamlanan kadar durum güncellemeleriniz, fotoğraflarınız, videolarınız Facebook tarafından ayrı bir sunucuda saklanmaktadır. Size ait tüm verilerin silinmesi ortalama olarak 90 günü bulabilmektedir. Siz kullanıcılar bu süreyi beklemezsiniz. Gerekli onayları verdikten sonra hesabınızın siz ve diğer kullanıcılar tarafından tamamen silinmiş olarak görünmektedir.

Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Facebook Silme ve Kapatma

Facebook Silme ve Kapatma

Sosyal medya yönetimi konusunda bizler de bazı zamanlarda müşterilerimizin sosyal medya hesaplarınızı kapatmak, dondurmak durumunda kalıyoruz. Hesap silme işlemi öncesinde hesabınızda bulunan uygulamaları silmeniz gerekmektedir. Bunun için öncelikle birazdan bahsedeceğimiz URL adresinden Uygulama Ayarları kısmına girmeniz gerekmektedir. Facebook Uygulama Ayarlarını açmak için BU bağlantı adresini ziyaret etmeniz gerekiyor.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz internet adresine girdiğinizde daha önce kullandığınız, ziyaret ettiğiniz, erişim izni verdiğiniz uygulamalar karşınıza çıkacaktır. Karşınıza gelen seçeneklerden tüm uygulamaları kaldırmanız gerekiyor. Aksi halde hesap silme işlemi başarılı bir şekilde sonuçlanmayacaktır. Bunun istenmesindeki amaç hesapta hiçbir şekilde hareket meydana gelmemesi içindir.

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Yukarıda yer alan bağlantı üzerinden tüm uygulamaların erişim iznini kaldırdıktan sonra  BU Bağlantıda yer alan internet adresine girmeniz gerekiyor. İlgili sayfaya doğrudan Facebook hesap silme bağlantısıdır. Hesap silmek yerine sizlere 4 alternatif seçenek sunulacaktır. Eğer kararınız kesin ise “Hesabımı Sil” seçeneğini kullanarak hesabınızı tamamen silme işlemini başlatabilirsiniz. Bir sonraki sayfaya geçtiğinizde sizlerden doğrulama için şifrenizi tekrardan girmeniz istenecektir. Gerekli istenilen bilgileri girdikten sonra hesabınıza 14 gün boyunca kesinlikle girmemeniz gerekiyor. 14 gün içerisinde hesabınıza girerseniz hesap silme işleminin iptal olduğunu göreceksiniz.

Facebook Silme ve Kapatma

Facebook Silme ve Kapatma

Sosyal medya yönetimi konusunda uzun yıllardır hizmet vermekteyiz. Facebook hesap silme işleminin yanı sıra hesabınızı belirli bir süreliğine dondurmak isteyebilirsiniz. Facebook hesap dondurma işlemi ile ilgili ayrıntılar;

  • Facebook hesabınıza girdikten sonra sağ üst bölümden Ayarlara giriniz.
  • Ayarlar bölümüne girdiğinizde hesabınız ile ilgili ayrıntıların yer aldığı bir bölüm olduğunu göreceksiniz. Buradan Facebook Bilgileri bölümünü ziyaret ediniz.
  • Burada sizi “Dondurma ve Silme” karşılayacaktır. İşte bu bölümden hesabınızı dondurabilirsiniz.
  • Hesabınızı dondurmak istediğiniz için “Hesabı Dondur” bölümüne tıklayınız. Ardından hesabın şifresini güvenlik nedeni ile yeniden girmeniz istenecektir. Şifrenizi girip davet et butonuna tıklamanız ile beraber hesabınızın dondurulduğunu göreceksiniz.

Facebook hesabını donduran kişilerin Profili gizlenmektedir. Bu kişinin profiline erişemez, fotoğraf ve videolarını göremezsiniz. Hesabınızı dondurduğunuzda mesajlaşmalarınız olduğu gibi kalır. Sizinle mesajlaşan kişiler sizinle yaptığı görüşmede isim olarak “Facebook Kullanıcısı” olarak görecektir.

Sosyal mecra ile ilgili Web Tasarımcı olarak bizlere istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Uzman ekiplerimiz ve bizler size her konuda yardımcı olacaktır. WhatsApp ile iletişim üzerinden hem satış hem de bunun gibi konularda destek hizmeti vermekteyiz.

Social Shares

Ücretsiz dijital pazarlama ipuçları için kaydolun!

Düzenli olarak katılımcılara internet üzerinden satışları artırmanın yolları paylaşılacak.

WhatsApp!